Nyheter


Hej!

Vi på Brobyholm Fastighets AB vill härmed informera om att vi per den 7 september har bytt bolagsnamn till Åkers Krutbruk Fastigheter AB. Vi behåller dock samma organisationsnummer som tidigare.

Anledningen till namnändringen är att vi önskar knyta an till den historiska plats där vi verkar och till den fantastiska kulturmiljö som vi förvaltar. Vårt nya bolagsnamn speglar nu på ett tydligare sätt att vi arbetar för att skapa en företagspark och ett nytt bostadsområde på den plats
där Åkers Krutbruk tidigare låg.

Vi kommer under en övergångsperiod att behålla vår nuvarande logotyp och vårt tidigare bolagsnamn i
e-postadresser och på vår hemsida.

Med önskan om en härlig höst!

Peter Servin
VD, Åkers Krutbruk Fastigheter AB

Torn+1.jpg
Ån 20.jpg

Mariefreds Tidning v 36 2019

Mariefreds Tidning v 36 2019Mariefreds Tidning v 23 2019

Mariefreds Tidning v 23 2019


MUSEETS DAG 2019

Söndag den 2 juni träffar du Brobyholm Fastighets AB under Museets dag i Åker.

Vi finns på Åkers Bruksmuseum mellan kl 10-16 för att berätta om våra kommersiella lokaler samt om vårt planerade bostadsområde.

Många roliga aktiviteter utlovas och Åkers hembygdsförening bjuder på fika.

Väl mött!

2019-05-29


IMG_0999.jpg

Brobyholm växer tillsammans med våra hyresgäster och nya intressenter. Som ett led i detta har vi satt upp en orienteringstavla vid infarten till vår företagspark. Detta för att underlätta för leverantörer och besökare att hitta till de olika företagen som är verksamma inne på området.

2019-05-20


LÖRDAGEN DEN 18 MAJ MEDVERKAR VI UNDER STRÄNGNÄS NÄRINGSLIVSDAG I SVENSKA HEM ARENA. TEMAT ÄR ÄTA, LEVA, VERKA OCH BO.

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA VÅR MONTER DÄR VI BERÄTTAR MER OM VÅRA KOMMERSIELLA LOKALER
OCH VÅRT PLANERADE BOSTADSPROJEKT.

MÄSSAN ÄR ÖPPEN MELLAN KL 11.00 - 16.00.
FRI ENTRÉ!

Följ mässans marknadsföring på
Facebook @strängnäsnäringslivsdag
eller på
Instagram #strängnäsnäringslivsdag

Annons.jpg

2019-04-26


Sörmlandsbygden 2019-04-25

Sörmlandsbygden 2019-04-25


Strengnäs Tidning 20190412.jpg

Mariefreds Tidning v 8 2019

Mariefreds Tidning v 8 2019


Brobyholm Fastighets AB välkomnar nya hyresgäster

Pressmeddelande 2019-02-18

I Åkers Styckebruk, inom det gamla Krutbrukets verksamhetsområde, pågår en febril aktivitet. Sedan Krutbrukets verksamhet lades ner har fastigheterna inne på området övertagits av Brobyholm Fastighets AB som hyr ut verksamhetslokaler, lager, kontor och mark. Hyresgästerna utgörs av företag inom en mängd olika områden, till exempel byggnation- och fastighetsservice, glasmästeri, bilmekanik och omsorgsverksamhet. Även många mindre företag har valt att etablera sin verksamhet innanför grindarna, bland andra en finsnickare, ett företag som bedriver hundkurser och ett som hyr ut kanoter. Området sjuder nu av liv och rörelse igen, ungefär som när Krutbrukets verksamhet var i full gång. Visionen är att indirekt sysselsätta cirka 200 personer inne på det gamla bruksområdet.

- Vi har arbetat hårt för att väcka liv i denna fantastiska plats igen. Våra hyresgäster kommer från många olika branscher och tillsammans med dem letar vi upp rätt lokal och anpassar den efter deras specifika behov. Vissa av Krutbrukets gamla lokaler är inflyttningsklara direkt, medan andra kan kräva en del renovering. I dagsläget arbetar närmare 100 personer här, säger Peter Servin, VD för Brobyholm Fastighets AB.

Under hela hösten har ett mycket omfattande anpassnings- och renoveringsarbete skett av Åkers Krutbruk Protection ABs tidigare huvudkontor. Den stora tegelbyggnaden vid vägen mot Mariefred har helt bytt skepnad på insidan.

- Det har varit en hektisk höst för oss. Vi har välkomnat två nya hyresgäster i fastigheten. På nedervåningen har ett företag inom daglig verksamhet flyttat in och där har vi behövt anpassa lokalerna till deras verksamhet. På övervåningen har vi nu ett nystartat företag som ska bedriva kontorshotell. Där hjälpte vi till att riva väggar och göra de stora anpassningarna, medan hyresgästen själv valde att slutföra alla ytskikt på egen hand, fortsätter Peter Servin.

K41.jpg

Från att ha varit en ganska lugn plats de senaste åren är det nu full fart på Krutbruket igen och utvecklingen lär inte avta inom överskådlig framtid. I dagarna flyttar ytterligare två hyresgäster in på området, bland andra en inredningsfirma som ska hyra det stora huset som ligger nästan vägg i vägg med kontoret. Men, inte nog med det, Brobyholm Fastighets AB planerar för ett helt nytt bostadsområde i Åkers styckebruk.

- I nära samarbete med arkitekter och kommunen utvecklar vi nu platsen där den gamla skjutbanan tidigare låg. Vi räknar med att cirka 500 moderna och klimatsmarta bostäder kommer att byggas på platsen. Alla vi möter är positiva till projektet som vi är övertygade om kommer att bli ett stort lyft för hela Åkers styckebruk, avslutar Peter Servin.


Detaljplaneförslaget för Brobyholm visades upp

Kommunens tjänstemän fanns på plats i Åkers bibliotek för att berätta om Brobyholm.

Kommunens tjänstemän fanns på plats i Åkers bibliotek för att berätta om Brobyholm.

I måndags bjöd samhällsbyggnadsnämnden in till ett öppet möte på biblioteket i Åkers styckebruk där intresserade fick ta del av detaljplaneförslaget för Brobyholm. Det gavs också plats för diskussioner och frågor kring planen.

Planerna på att bebygga det 240 hektar stora området som ligger i skogen vid Råckstaån presenterades redan förra året av kommunalråd och representanter från Brobyholm fastighets AB. I måndags gavs Åkersborna möjlighet att delge sina åsikter om detaljplanen när samhällsbyggnadsnämnden arrangerade en medborgardialog i biblioteket.

— Det kommer att bli cirka 480 bostäder av alla slag som till exempel kedjehus, radhus, flerfamiljshus och enfamiljshus — precis som det ser ut idag i Åkers styckebruk, berättar Mikael Rojek, samhällsbyggnadsstrateg på Strängnäs kommun. Utöver det blir det också verksamhetsbyggnader som exempelvis förskola eller skola.

Enligt Mikael är Åkersborna hittills positiva till byggandet då det finns utrymme för att öka befolkningsmängden. Han tror också att det kommer att locka Stockholmare som vill ha både nära till jobbet och vildmarken utanför dörren att vilja flytta hit.

— Det kan ju till exempel vara de som inte behöver sitta på jobbet för att arbeta utan har möjlighet att jobba hemifrån, säger Mikael. Inom två år tror vi att vi kan börja bygga om allting klaffar. Det är ju en del utredningar som ska göras, av vilka några redan har startat.

Mariefreds Tidning v 40 2018


Strengäs Tidning 20180917.jpg


Bandet klipps.jpg

Ny skylt blir startskott för bostadsbyggande i Åkers styckebruk

Torsdagen den 23 augusti invigdes den skylt som signalerar att Brobyholm Fastighets AB planerar att bygga cirka 500 nya bostäder i Åkers styckebruk. Skylten är placerad en bit in från väg 990 på höger sida om man färdas från Åkers styckebruk mot Läggesta och Mariefred. Området är platsen för bostadsprojektets Etapp 1 – Åkers Krutbruk Hagalund.

Invigningen förrättades av kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M) samt vice ordförande i kommunstyrelsen Monica Lindell Rylén (S). Även kommundirektör Cecilia Vikström deltog. På plats fanns representanter för Brobyholm Fastighets AB, Sparbanken Rekarne, Fastighetsbyrån och Hembygdsföreningen.

- Tanken är att inledningsvis skapa cirka 500 nya bostäder på Hagalundsområdet där vi står nu. Lite längre fram finns planer på ytterligare bostadsprojekt i direkt anslutning till detta område. Vår målsättning är dessutom att inhysa kommersiella verksamheter med omkring 200 arbetsplatser inom den nuvarande industridel som tidigare utgjorde Åkers Krutbruk och som ligger på andra sidan vägen, och snart är vi halvvägs till det målet, sade Peter Servin, VD i Brobyholm Fastighets AB.

- Det är mycket glädjande att kommunen ställer sig så positiva till våra planer. Vi har ett mycket givande samarbete med alla inblandade från kommunens sida och vi är alla överens om att detta kommer att bli ett positivt lyft för hela Åkers styckebruk med omnejd, inklusive hela Strängnäs kommun. Nästa steg i processen blir att fortsätta arbetet med detaljplanen och medborgardialog med sikte på att detaljplanen kan ha vunnit laga kraft till sommaren 2019, avslutar Peter Servin.

Foto: Pär Aronsson


Öppet hus 5 maj 2018.jpg


NYA KRUTBRUKET  Nu är hemsidan uppdaterad med information om kommande bostadsprojekt.

NYA KRUTBRUKET

Nu är hemsidan uppdaterad med information om kommande bostadsprojekt.


Mariefreds Tidning v 26 2017

Mariefreds Tidning v 26 2017